Проекти

  НОВА РЕКОНСТРУКЦИЯ : Кръстоносец

Реконструкция на Рицар кръстоносец от орденът на Св. Лазар Йерусалимски.
Примерни рисунки на това към, което се целя като краен резултат.
Реконструкцията включва:
- Кавалерийски меч - в наличност.
- Щит - в наличност.
- Сюрко - в наличност.
- Монашеска роба - в наличност.
- Плетена ризница - в наличност.
- Great helm - в наличност.
- Coif - ризничеева качулка. - в наличност.
- северлие - скрит шлем.
-  Протектори за краката и колената.СРЕДНОВЕКОВЕН ПАНАИР АСЕНОВГРАД 2015


 

Кой от нас не е искал да се върне назад в Средновековието, за да преживее тръпката и романтиката на тази отминала епоха?
За IV-та поредна година на 20-21 юни се проведе вече превърнал се в традиция — Средновековен панаир Асеновград. Край параклис „Св. Трифон“.                                                  В продължение на  един уикенд Асеновград отново беше Станимака, като се върне назад в средните векове.
Възстановчици от България, Румъния и Англия преродиха романтиката на Средновековието.                       

 Средновековен панаир Асеновград 2014

Тази година се проведе за трети път Средновековният панаир в Асеновград, под организацията на Община Асеновград, ИМ Асеновград и Ангел Василев. В събитието се демонстрираха множество занаяти, стрелба с лък, конна езда. Лееше се медовина и вино. Провеждаха се множество битки и дуели. Посетителите на събитието се потопиха напълно в средните векове чрез живата история. В Третото издание на средновековния панаир взеха участие: 18ти етърски на Негово Величество полкь, Асоциацияна на свободните реконструктори, Клуб по коннен спорт "Фарис", Исторически клуб "Ensifer"- Молдова, Витешка дружина "Златното буренце" - Сърбия, Св. Теодор Стратилат - Сърбия и много други реенактори и занаятчии от цяла България.
Тази година Средновековният панаир в Асеновград се утвърди като традиционен за Асеновград и Пловдивската област. Превърна се в един от  най - добрите събития за жива история в България.

Бъдещ проект: История в училище

Планирам от пролетта да започна един проект, практика която се е наложила вече в западна Европа от 20-30 години. Това не е преоткриване на топлата вода. От доста време се каня да започна това начинание и в моя роден град. Сега вече имам възможността и съм поставил основите на това начинание. С този проект "История в училище" целя да пробудя интереса към средновековната история, като за начало мисля да покажа на учениците нагледно облеклото, въоръжението и снаряжението на Средновековна България и Европа.

Средновековен панаир в Асеновград - 7 -9 юни 2013г.


На 7 - 9 юни тази година се проведе второто издание на Средновековен панаир в Асеновград. Организиран от Община Асеновград, Исторически музей Асеновград и от Ангел Василев.
Участваха много реконструктори от цяла  България и от чужбина. Участваха и студенти от църковна живопис - AMТИИ Пловдив.
 Таз годишният панаир беше много по - мащабен от първото си издание. 

 

Средновековен панаир в Асеновград - 22-24 юни 2012г.


Средновековният панаир беше по идея на Ангел Василев. Организиран бе от същия човек.
Участваха: Асоциацията на свободните реконструктори, Сдружение "Чигот" и Витешка дружина "Златното буренце".