събота, 29 юни 2013 г.

Експериментална археология

За да ви запозная с моето хоби - историческа реконструкция (разясних я в една от предните ми публикации), ще трябва да ви запозная и с още един метод - експериментална археология.

В нея се  използват няколко различни метода, техники, анализи и подходи, за да генерира и тестват хипотези, основани на археологически изходен материал, като древни структури или артефакти. Пресъздаване на различни елементи(като например въоръжението/снаряжението, културата, бита и облеклото) от определен исторически период. Използват се автентични материали и техники , така както са се ползвали тогава, за да се придобие пълна представа за живота на човека от пресъздавания исторически период.
 

Реконструктивна археология

 

 Една от основните форми на експериментална археология е създаване на копия на исторически структури се използват само исторически точна технологии. Това понякога се нарича реконструктивна археология, обаче, реконструкция предполага точно копие на миналото, когато тя е в действителност само на изграждането на идеята на един човек от миналото, толкова по-археологически правилният термин е работен изграждането на миналото .

Няма коментари:

Публикуване на коментар